blogs

Een kijkje bij de buren

Het verbaasd je misschien wat er allemaal over de grens te halen valt. Soms zijn we gewend om items bij ons in het dorp te kopen, of in het vertrouwde winkeltje bij je in de stad. Maar soms is het de moeite om even de grens over te gaan en kijken wat er bij onze buren te halen valt. Denk aan een het kopen van andere auto. Er zijn veel redenen om bij de aanschaf van een andere auto in Duitsland te kijken: de auto’s zijn stukken goedkoper als in Nederland, er is een groter aanbod, de auto’s zijn in verhouding tot de prijs luxer uitgevoerd. En buiten deze punten is het gemakkelijk om zelf een auto aan te schaffen, je hebt geen tussenpersoon nodig.

Stappenplan

Wat je eerst gaat doen is het internet afstruinen op zoek naar de juiste auto. Probeer eentje te vinden die dicht bij de Duitse grens ligt, anders ben je de kosten die je bespaart op de nieuwe auto kwijt aan de benzinekosten die je maakt door heel Duitsland door te rijden. Er zijn wat goede websites te vinden waar je kunt kijken zoals mobile.de of pkw.de. Aangezien we allemaal wel Duits geleerd hebben op school zal het niet moeilijk zijn om de websites te volgen.

De te maken kosten

Om te kijken of je uiteindelijk bespaart op de aankoop van een auto in Duitsland moet je rekening houden met de volgende kosten:

     De transportkosten om de auto Nederland in te krijgen. Doe je het zelf of huur je een transportservice in.

     Het afsluiten van een verzekering om de auto Nederland in te mogen rijden.

     De kosten om de auto bij het RDW te laten keuren en de kosten voor een eventueel APK.

     En natuurlijk de kosten die je afdraagt aan de belastingdienst: de BPM.

De juiste documenten

Heb je een leuke auto gevonden dan rest je niets anders dan erheen gaan, een proefrit maken en te onderhandelen over de prijs. Maak je een koopovereenkomst zorg dat deze gecheckt wordt op juistheid en volledigheid. Denk daarbij aan het bouwjaar, de kilometerstand, de eventuele opties en garantie. Dan heb je nog de kentekenbewijzen deel I en II nodig, de overeenkomst en een recent keuringsbewijs vanuit Duitsland.

Samenvattend is door het grote aanbod, de lage prijzen en het grote aantal nieuw verkochte auto’s aantrekkelijker om in Duitsland een auto te kopen.

You may also like...